TCV installatietechniek - Winterswijk

Wat doet wij?

Als installatiebedrijf verrichten wij alle elektra werkzaamheden in en om uw huis of bedrijf. Het werken met elektriciteit is niet ongevaarlijk. Daarom is het altijd verstandig om werkzaamheden en ingrepen in de elektrische installatie te laten uitvoeren door een bevoegd bedrijf.
Wij zijn bevoegd alle elektra, bij u thuis of op uw bedrijf geheel of gedeeltelijk te vervangen en opnieuw te verzegelen.
  • Elektriciteit aanleggen
  • Meterkast vervangen
  • Aardlekschakelaar aansluiten of vervangen
  • Verlichting aanleggen
  • Laadpaal installeren
zonnepanelen in de zon

Elektriciteit aanleggen

Een van onze belangrijkste taken als elektricien is het aanleggen van elektriciteit. Of het nu gaat om de aanleg van een nieuwe installatie of het vervangen van een bestaande installatie, wij werken daarom nauw samen met alle betrokken partijen, zoals aannemers.

Als erkende installatiebedrijf, zijn op de hoogte van alle regels rondom de aanleg van elektra en hebben daarom ook zegelrecht (wij mogen de zegel van het energiebedrijf in uw meterkast verbreken en vernieuwen).

Meterkast vervangen - extra groepen plaatsen

Is het tijd om uw oude meterkast te vervangen, of wordt er nieuwe apparatuur geplaatst die aanpassingen vereisen? Schakel ons dan in om de oude meterkast compleet te vervangen of alleen de noodzakelijk extra groepen te plaatsen.

Het maakt niet uit of het gaat om een huis installatie of die op uw bedrijf. Wij zijn gespecialiseerd in beide.

Aardlekschakelaar vervangen of aanleggen.

Lekstroom, het lekken van elektriciteit of spanning kan gevaarlijk zijn en moet voorkomen worden. Daarom moet je elektrische installatie hiertegen beschermt worden. Speciaal hiervoor is de, verplichte, aardlekschakelaar geïnstalleerd in de meterkast.

Hoewel je deze aardlekschakelaar zelf mag vervangen raden wij het toch sterk af. Wij zijn getraind en opgeleid om dit veilig en vakkundig voor u te doen. Maak hier dus gebruik van.

Een stopcontact aanleggen

Soms mis je gewoon een extra stopcontact of zit die op de verkeerde plaats, zodat je geen gebruik meer hoeft te maken van een verlengsnoer. Of je oude stopcontacten moeten vervangen worden.

Wij helpen u graag zodat, kijken samen met u naar de mogelijkheden en geven vakkundig advies.

Verlichting aanleggen

Is een plafond met inbouwspotjes jouw droom? Of buitenverlichting voor in de tuin? Wij verzorgen het gehele proces en zorgen ervoor dat alles veilig en correct functioneert.

Wilt u weten wat wij allemaal voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor alle mogelijkheden.

Wallbox of laadpaal

Er is eigenlijk geen verschil tussen beide, behalve dat de een op een paal gemonteerd is en de ander aan de muur. Los daarvan zijn het exact dezelfde installaties.

Een elektrische auto moet je net als een smartphone regelmatig opladen. Bij een elektrische auto is de oplader echter al ingebouwd zodat de laadpaal alleen zorgt voor de nodige elektriciteit. Het omzetten naar gelijkstroom gebeurt ook in de auto. De laadpaal is dus niets anders dan een stopcontact.

Als we een laadpaal installeren zijn drie zaken belangrijk.

  • Wat is het maximale laadvermogen van de onboard loader van de auto?
  • Ondersteund de onboard loader 1- of 3-fase laden?
  • Is de meterkast voorzien van een 1- of 3-faseaansluiting?

1-fase of 3-faseaansluiting

Bij een 1-faseaansluiting is je meterkast middels één aansluiting van 230 volt op het elektriciteitsnet aangesloten, terwijl je meterkast bij een 3-faseaansluiting middels drie zogenaamde fasedraden van elk 230 volt op het elektriciteitsnetwerk is aangesloten. Door die drie fasedraden kan een 3-faseaansluiting een hoger vermogen leveren.

Of je een 1- of 3-faseaansluiting hebt kun je op twee manieren controleren. Bij een 1-faseaansluiting staat er 220v of 230v op je elektriciteitsmeter, bij een 3-faseaansluiting 3 x 220v/230v of 380/400v. Je vindt het ook op de factuur van je energieleverancier, daar staat bij een 1-faseaansluiting 1 x 25A of 1 x 30A. Bij een 3-faseaansluiting zal 3 x 25A op de factuur vermeld staan.

Wat te doen bij stroomuitval?

Het best is om te beginnen met een kijkje te nemen in de meterkast. Zijn alle stoppen nog in werking of zijn er enkele uitgeschakeld? Is de aardlekschakelaar er soms uitgesprongen? En kijk ook even buiten om te kijken of er misschien meerdere huizen in je omgeving die hetzelfde probleem hebben?

Is een enkele stop uitgeschakeld en weet je welke apparatuur daarmee verboden is, haal dan alle stekkers van deze apparatuur uit hun stopcontact. Schakel de stop daarna weer in.

Steek daarna de stekker van elk apparaat één voor één in hun stopcontact en kijk of de stop er weer uitgaat?

Kunt u de oorzaak hiermee niet oplossen neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.