TCV installatietechniek - Winterswijk

Riool inspectie en reiniging

Regelmatig het riool reinigen en inspecteren kan veel ellende en schade voorkomen. Dus misschien iets om in te plannen? Want ook hier geldt, voorkomen is beter dan genezen. Want naast verstopte afvoeren kunnen vastgelopen pompen, verstopte roosters, rioolstank in huis, vocht en een bubbelend riool voor veel overlast en ongemak zorgen.

Als ontstoppingsbedrijf zijn wij gespecialiseerd in het reinigen, repareren en vervangen van het riool en al zijn onderdelen. We verwijderen vernauwingen die ontstaan zijn door o.a. vet, haren, zeep, etensresten, etc. en voorkomen daarmee verstopping. Maar we vervangen, repareren ook defecte of versleten onderdelen, zodat alles weer naar behoren functioneert.
zonnepanelen in de zon

Zelf riool verstopping voorkomen

Daarnaast kunt u ook zelf het nodige doen om verstoppingen van het riool te voorkomen. Vochtig toiletdoekjes zijn geen probleem, maar baby-, sanitair-, meubeldoekjes etc., maandverband, tampons, frituurvet, kattengrit en grote vaste voedselresten moeten niet in het toilet, maar in de desbetreffende afvalbak. Wilt u meer weten, klik dan hier;  wat er allemaal wel en niet door het riool mag.

Verzakkingen door droogte

Omdat in sommige delen van ons land de laatste tijd te weinig regen is gevallen zijn woningen en bedrijven aan het verzakken. Naast scheuren in muren, vloeren en daken kan het riool ook defect raken. Door de verzakkingen kunnen breuken in de afvoerleidingen ontstaan met alle gevolgen van dien. Hebt u last van verzakkingen door bijvoorbeeld de droogte, dan is het verstandig ook het riool te laten inspecteren door onze rioolservice om te kijken of daar geen schade is ontstaan.

Als hemelwater niet goed afloopt

Aan de andere kant ontstaan er problemen door hemelwater. Heftige stortbuien kunnen in korte tijd voor grote hoeveelheden water zorgen. Het is dan zaak dat al uw woning en/of bedrijfsafvoeren goed functioneren en niet voor extra overlast zorgen. Hebt u dus last van hemelwater dat niet goed wegloopt? Laat ook dan uw riool of hemelwaterafvoer door ons controleren en wanneer nodig reinigen, vervangen of repareren.

Geen zin in dure reparaties of veel ongemak? Maak dan een afspraak met onze riool reiniging service voor de inspectie van uw riool. Wij verzorgen daarna, als dat noodzakelijk is voor een professionele rioolreiniging en/of repareren/vervangen beschadigde of niet meer functionerende riool onderdelen.